Tillbaka från Asien och Boktips

Jag är nu tillbaka i Stockholm efter en månads semester i Malaysia och Thailand. Jag tycker att resande är ett lysande sätt att väcka sin kreativitet och skapa ett ännu större sug efter jobbet. Det ger också tillfälle att läsa böcker och träffa intressanta människor. På tal om intressanta människor så var jag och åt middag igår med Andreas Bard, Jim Westergren, Marcus Westberg och Simon Sunden vilka alltid är lika trevligt att träffa och bolla ideer med samt snacka allmänt skit.

Det är roligt att SEO/SEM scenen i Sverige har blivit mycket tajtare och det har varit ett inofficiellt mål för mig att knyta samman dessa personer och få till fysiska kontakter utanför Forum. Att träffas och nätverka öga mot öga är långt effektivare och roligare än att göra det virtuellt och det gör också att onlinekontakter blir mer djupgående. Jag skall ta tillfället i akt och Vinna en resa till Las Vegas ikväll på Agent Interactives event “Viva Las Vegas” där jag hoppas att träffa både nya ansikten samt gamla bekanta.

Under semestern har jag hunnit med och läsa lite intressanta böcker som jag tänkte passa på och delge er med och där ni kanske hittar något som faller er i smaken.

  • Call to Action ( en bok om internetmarknadsföring och konvertering och usability som tyngdpunkt. Denna är perfekt för dig som säljer produkter eller jobbar med affiliatemarknadsföring där det är viktigt att kunna konvertera bra)
  • The World is Flat (handlar mycket om outsouring och offshoring. Indien och Kina samt hur de redan idag är kraftigt integrerade i västvärldens ekonomi. Du som vill veta mer om outsourcing och dess vikt i framtidens affärsider bör läsa denna för att få upp ögonen. Jag outsourcar till Asien redan idag.. GÖR DU?)
  • Confession of an Economical Hitman (intressant bok och bestseller som baseras på en verklig historia om hur USA systematiskt har satt u-länder i skuld för att sedan utöva påtryckningar för egen vinning.)
  • En av Grabbarna ( Historia berättad av en fotbollshuligan, SKIPPA DEN BOKEN)
  • The Game ( Läsvärd bok som handlar om ett community av pickup artists i USA som ballar ur)

Du kanske märkte att de flesta böckerna är på engelska och det är ett utmärkt sätt att upprätthålla sin engelskanivå samtidigt som man får tillgång till ett större utbud av böcker. I min bokhylla är mer än hälften av böckerna på engelska.. Mer engelsk litteratur gör dig vassare. Do it..

1 kommentar till “Tillbaka från Asien och Boktips”

2008-01-28 av Jim Westergren

Jaså du läser också The Game, haha. Det måste vi snacka om nästa gång vi ses. Jag träffade en snubbe i Stockholm som kallade sig Stil, haha.

Skriv en kommentar