SEO träff med Nätverkande

Nu så här några dagar efter SEO träffen så tänkte jag reflektera lite över träffen för er som inte var där, eller som helt enkelt vill ha en uppföljning. Vi började iallfall träffen med nätverkande och besökarna kom in en efter en vilket gjorde att de som dök upp tidigt fick en naturlig introduktion till de som strömmade in. Folk anslöt och avvek kontinuerligt under dagen så det blev aldrig ett statiskt läge.

Den mer officiella biten av träffen startade med att Simon Sunden talade om SEMPO och Online Services som är företaget han representerar. Efter presentationen och frågestunden tog Lina Malm från Comission Junction över och höll sin presentation med efterföljande frågestund och dialog. En eloge till Lina och Simon som dök upp trots att det var en Lördag. (flertalet inbjudna företag avböjde på grund av val av veckodag).

Efter dessa presentationer och efterföljande mingel kom vi till den i mitt tycke mest intressanta delen av träffen, nämligen rundabordssamtalen av llite mer teknisk karaktär. Ämnena på den första sessionen var länkbyggande, hur ser en naturlig länkprofil ut samt när blir ankartexten för koncentrerad. Vi var uppdelade i tre grupper som satt i olika konferensrum och diskuterade detta i en timma. Sedan gruppbyten och vi fortsatte rundabordsdiskussionerna med ämnet Straff och filter i Google där -30 straffet och -950 straffet diskutterades. Denna session visade sig lite svårare att få ut några konkreta detaljer av eftersom många av deltagarna inte råkat ut för några straff och filter annat än Google Sandbox. Personligen har jag råkat ut för dessa straff så jag var extra nyfiken på att höra mer om detta och om det fanns folk som råkat ut för detta samt vad de gjort för att komma ur det hela.

Efter avslutande mingel begav vi oss till Houston Steak House för samkväm, dryck och rejäla köttbitar. Detta var trevligt eftersom man kunde sitta ned och fördjupa sig i diskussionerna med bordsgrannarna. Mina var Jakob Schmitt, Björn Lilja, Marcus Anzengruber och Sonlard Berglund. Vid 1.00 snåret drog vi vidare för att leta rätt på någon bar, vilket visade sig svårare än väntat runt Odenplan. Vi hamnade tillslut inne vid hötorget och i slutändan hamnade jag på bredvid en grill, snackandes SEO med Jim Westergren, Anton Johansson och Marcus Westberg vid 4.00 bläcket. Det är hårt att vara SEO:are.!

Sammanfattningsvis kan man väl säga att den sociala biten och nätverkandet är det som man har ut mest av på dessa träffar. Ryktet säger att en hel del samarbeten knöts under träffen och du som inte deltog missade säkerligen ett bra tillfälle att bekanta dig med vassa internetmarknadsförare och sköna personligheter.

Vill du läsa mer om vad olika folk har skrivit om träffen har du deras poster här

4 kommentarer till “SEO träff med Nätverkande”

2007-06-01 av Hjalmar

Så mycket text och inte ett ord om det alla ville höra om….

2007-06-01 av info

Hjalmar: Vad var det alla ville höra om ? om det gäller natttimman så säger det väl en hel del att jag snackade SEO med marcus, anton och jim på några stolar bredvid en nattgrill runt 4.

2007-06-01 av Anton

Hehe bra sammanfattning, tycker jag. Jag vet nog vad han menar. Men: ingen kommentar ;) .

Kul att ses Per, tack för allt. Hoppas att återse dig ganska snart :) .

Svar: Absolut. Skoj att träffas.

2007-06-01 av Hjalmar

Björn, jag kan förstå det valet. Gäller att prioritera :)

SVAR: Vilken Björn menar du?

Skriv en kommentar