Forum som virtuella fastigheter

Forum som virtuella fastigheter

Virtual Real Estate eller Virtuella fastigheter har varit ett hett samtalsämne på många olika forum och bloggar I USA under något åt. Man kan kortfattat säga att det hela går ut på att skapa inkomster av yta på din ”fastighet” genom att sälja annonsutrymme, leads, varor eller tjänster. VRE myntades av John Reese och går kort och gått ut på att skapa nischade hemsidor inom olika branscher som man sedan promotar och marknadsför.

De flesta använder Google Adsense tillsammans med något affiliateprogram för att tjäna pengar på sina VRE med artiklar de själva skrivit eller producerat. Här denna post skall vi kolla på forum som ett alternativt område som VRE kan tillämpas på.

Eftersom vi numera befinner oss i webb 2.0 där användargenererat innehåll är ett modebegrepp så faller det sig naturligt att snegla mot nischade forum. Dessa är mycket populära i de länder där den totala användarmängden och marknaden är stor. Forum är lätta att sätta upp och om man väljer någon plattform med öppen källkod som exempelvis phpBB i kombination med att ditt webbhotell erbjuder tjänsten Fantastico så har du det uppe på nolltid.

Eftersom Virtual Real Estate bygger på att generera passiv inkomst eller i alla fall delvis passiv inkomst så måste man använda sig av ett strategiskt rätt tänkande redan från start. Om man vill starta upp forum som virtuella fastigheter inom olika nischer så vill man självklart inte sitta och moderera alla dessa forum utan man skall försöka att hitta eldsjälar och kunniga personer inom olika ämnen som vill hjälpa till och moderera och skriva inlägg. Detta kan man lösa genom att implementera en lösning där man delar på intäkterna som forumen genererar.

Eftersom det gäller att tänka stort redan från början så skall man fundera ut hur man skall lösa eventuell växtverk som kommer att komma när man når en kritisk massa av forum och modereringar. Således är det en bra ide att redan från start, ta in hjälpredor, medarbetare och partners i dina VRE project för att inte tvingas lägga för mycket energi på inskolning och överlåtelse när det börjar ta fart. Detta gör att dina tillväxtplaner snabbas på och du kan nå dina mål (oavsett vad dessa är) snabbare.

Denna lösning med större grad av ”outsourcing” är något som jag förespråkar och själv kommer att använda mig av i allt större omfattning eftersom det effektiviserar tillväxten. Just tillväxt inom VRE är något som jag tror kommer att bli allt viktigare eftersom det gör att man kan inta strategisk viktig mark och sedan använda en del av sina intäkter för att befästa sina positioner och behålla/förbättra marknadsandelarna.

Det skulle inte förvåna mig om det inom två-tre år endast kommer att finnas rum för en elit inom VRE i Sverige vilkas intäkter blir tillräckliga för att hålla konkurrenter och deltidsentusiaster borta från de lönsamma branscherna. Mer om detta kommer att komma i en framtida post om min syn på framtidens VRE och branschens utveckling. Läs även här om den första posten om VRE som skrevs av John Reese för ganska precis två år sedan.

6 kommentarer till “Forum som virtuella fastigheter”

2007-02-26 av Bernt Johansson

Kul att du startat en blogg webmoney :)

Ville bara säga det. Kommer att hålla ögonen på detta :)

2007-02-26 av info

Kul att du hittat hit. Brukar titta in på din blogg lite då och då, men jag tycker den skulle behöva uppdateras en gång i veckan eller så. Vet ju att du har en massa smaskigt att komma med ifall du orkar skriva.

2007-02-26 av Bernt Johansson

hehe…

Kanske blir det både ett ansiktslyft och en helt annan satsning inom kort..

2007-02-28 av Magnus

Grattis till en blogg om ett intressant ämne. Jag undrar när de första fastighetskonsulterna börja sälja sina konsultjänster på 2nd life? ;-)

Ser fram emot intressant läsning.

SVAR>> Hej Magnus, trevligt med någon läsare med insyn på den “riktiga” fastighetsmarknaden. Jag är inte speciellt insatt i 2nd life och de andra virtuella världarna (inte mer än det man läst i tidiningar) kollade in din blogg och gillade designen. Är det ett “THEME” eller är den egenutvecklad?

2007-03-06 av Magnus

Tackar för berömmet! Kör bloggen på Squarespace med ett av deras teman. Endast lite ändringar av färger, fonter osv. Vilket är synnerligen enkelt i deras WYSIWYG gränssnitt, mao inget direkt egenutvecklat.

[...] Forum som virtuella fastigheter [...]

Skriv en kommentar